
Seglarbullar med kardemumma och russin
Ca 30 bullar
45 min
2 tim 55 min
Denna saftiga vetebulle med kardemumma och russin, toppad med pärlsocker är en riktig pärla. Lätt att göra och fantastisk god!
Bullarna går bra att frysa och att göra fantastiska skorpor på genom att skära bullarna i bitar och torka dem i ugnen.
Hoppas det smakade bra!
Kul att du vill visa vad du tycker,
klicka på stjärnorna och spara ditt betyg!
Meh
Nja
Ok
Bra
Wow!
Gör så här:
-
1
Lös jästen i degvätskan och blanda alla ingredienser förutom russinen, långsamt i 3 minuter, öka hastigheten och blanda i 10 minuter. Dubbla tiden om du knådar för hands.
-
2
Ta upp och känn om degen är elastisk, går den sönder blandar du degen en stund till.
-
3
Häll ner russinen och blanda långsamt i 30 sekunder.
-
4
Tag ut degen på lätt mjölat bänk, knåda den rund och låt den vila i 20 minuter övertäckt med plats eller bakduk.
-
5
Dela degen i ca 30 bitar och forma dem runda och pensla varje bulle med vatten och tryck ner i pärlsocker (det gör inget om bullen blir platt) sätt bullarna på plåt med bakplåtspapper.
-
6
Ställ bullarna att jäsa i din avstängda ugn med endast lampan på i ca 60-90 minuter.
-
7
Ta ut bullarna i rumstemperatur och sätt ugnen på 225 °C.
-
8
Grädda bullarna i ca 10 minuter eller tills de har fått en fin gyllenbrun färg.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 50 g (1 pkt) KronJäst för söta Degar, färsk
- 500 g (5 dl) mjölk, ljummen
- 1000 g (ca 16,7 dl) vetemjöl special
- 200 g smör, rumstempererat
- 180 g (2 dl) strösocker
- 9 g (1,5 tsk) salt
- 10 g (1 msk) kardemumma, grovmalen
- 300 g (5 dl) russin
Topping
- pärlsocker
Pensling
- vatten