Saffransbullar med fullkorn och Kesella
- ca 35 st
- 40 min
- 1 tim 25 min
Ett härligt recept på saffransbullar med Kesella och råsocker. Vill du endast ha släta bullar så tar du inte med fyllningen helt enkelt.
Gör så här:
-
1
Smula ner jästen i en bunke, tillsätt mjölken, 25 °C, och rör om tills det att jästen har löst upp sig.
-
2
Tillsätt salt, råsocker, Kesella, saffran, russin, smör och mjölet.
-
3
Blanda till en slät deg. Låt degen jäsa i 30 minuter. Blanda under tiden ihop fyllningen och ställ i kyl.
-
4
Sätt ugnen på 225 °C. Ta upp degen på mjölat bord och forma 35 bullar.
-
5
Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa i ca 30 minuter.
-
6
Grädda i mitten av ugnen i 6–8 minuter.
-
7
Pensla med smält smör och doppa i strösocker efter att bullen har svalnat.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 50 g (1 pkt) KronJäst för Söta Degar, färsk
- 1 g (2 pkt) saffran
- 500 g (5 dl) mjölk
- 600 g (ca 10 dl) vetemjöl
- 300 g (ca 5 dl) vetemjöl, fullkorn
- 100 g (1 dl) smör, rumstempererat
- 250 g (2,5 dl) Kesella
- 150 g (1,5 dl) råsocker
- 12 g (2 tsk) salt
- 120 g (2 dl) russin
Fyllning
- 1 påse (100 g) vaniljkräm för en sats bullar, köpt eller egengjord
- 400 g (4 dl) mjölk
- 39 g (3 msk) strösocker
Topping
- 100 g (1 dl) strösocker
Pensling
- 50 g (0,5 dl) smör, smält