
Saffransbriocher
40 st
30 min
1 tim 40 min
Dessa underbara saffransbriocher blir utsökta till jul och påsk med dess gyllengula färg och härliga doft.
Gör så här:
- 
									1
									
Rör samman fördegen till en slät smet, täck med lock eller plastfilm och låt jäsa i 30 minuter.
 - 
									2
									
Väg upp de övriga ingredienserna i en degbunke och tillsätt fördegen.
 - 
									3
									
Knåda degen i maskin 13 minuter sakta tills den blir riktigt elastisk. Dubbla tiden om du knådar för hand.
 - 
									4
									
Lägg degen i en oljad plastlåda/bunke med lock eller plastfilm.
 - 
									5
									
Låt vila 30 minuter.
 - 
									6
									
Stjälp upp degen på mjölat bakbord och väg upp bitar på 30 g, ca 40 st.
 - 
									7
									
Rulla runda jämna fina bullar och nyp till toppen på bullen, så att det blir som en liten boll på den stora. Låt jäsa i ugnen med lampan på, max 35 °C, i ca 30-40 minuter.
 - 
									8
									
Tag ut de färdigjästa bröden och höj ugnen till 210 °C. Pensla bröden försiktigt med vispat ägg.
 - 
									9
									
Grädda i ca 7-8 minuter i 210 °C. Låt svalna under bakduk.
 
Ingredienser
Fördeg
- 35 g (4/6 pkt) KronJäst för Söta degar, färsk
 - 250 g (2,5 dl) mjölk, rumstempererad
 - 380 g (ca 6 dl) vetemjöl special
 - 50 g (2,5 msk) strösocker
 
Övriga ingredienser
- 380 g (ca 6 dl) vetemjöl
 - 210 g (2 dl) smör, rumstempererat
 - 3 st ägg
 - 50 g (2,5 msk) strösocker
 - 1g (2 påsar) saffran
 - 10 g (0,5 msk) salt
 
Pensling
ägg, uppvispat
					
					
					