• Russin- och hasselnötskubb
  • Russin- och hasselnötskubb

    • 4 st
    • 30 min
    • 24 tim

    Ett fantastiskt gott bröd som har en tät textur och matig smak. Testa att rosta och servera till favorit-mögelosten – ett ”oh la la” för smaklökarna! Vill du vara lite ”lat” kan du baka mindre bullar. Rulla då ut degen till rullar, dela upp i mindre bitar, mjöla och lägg på en stor långpanna – så får du ett sorts härlig brytbröd. Om du vill, kan du även bryta brödet och frysa in och senare bara tina och ”värma på” ett par minuter innan servering.

    2.87/5

    255 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Kör samman alla de torra ingredienserna för dag 1. Häll vattnet över och arbeta i matberedare i ca 10 minuter. Täck över och låt skållningen stå i minst 12 timmar.

    • 2

      Arbeta samman alla ingredienser för dag 2 med skållningen från dag 1.

    • 3

      Kör i degblandaren i ca 30 minuter på låg växel. Dubbla tiden om du knådar för hand. Låt degen vila i ca 1 timme.

    • 4

      Sätt ugnen på 250 °C.

    • 5

      Mjöla upp 4 mindre brödformar eller 2 större och dela degen. Eller gör som på bilden, dela av en större form med hjälp av bakplåtspapper. Låt jäsa ca 45 minuter till.

    • 6

      Sätt in allt i ugnen och sänk till 220 °C. Grädda i ca 40 minuter.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    Dag 1

    • 800 g (ca 8 dl) vatten, hett
    • 375 g (ca 5,8 dl) hasselnötsmjöl
    • 250 g (ca 6 dl) russin

    Dag 2


    Liknande recept