Rostbiffmacka med remouladsås
- 8 st
- 30 min
- 2 tim
En klassiker. Serveras på mörkt bröd med ett berg av rosa och mör rostbiff som pålägg, serverat med dansk remouladsås. Bred smör på brödskivan innan du lägger på ett stort salladsblad. Hemmagjord rostad lök gör du enkelt om du inte vill köpa färdig.
Gör så här:
-
1
Rostbiff
Ta fram rostbiffen och låt den bli rumstempererad. Sätt ugnen på 125 °C. Gnid in köttet med salt och peppar. Stek köttet i smör så att det får en fin yta. Tillaga köttet i ugnen tills innertemperaturen bli max 55 °C, ca 1-1½ timme. Låt köttet svalna helt. Skär det sedan i tunna skivor. Förvara i kyl med plastfilm över fatet.
-
2
Knaprig lök
Skala löken och skär den i tunna ringar. Separera ringarna från varandra. Hetta upp oljan. Tillsätt löken lite åt gången. Tillaga tills löken är gyllene. Lägg upp löken på hushållspapper så att den får rinna av. Salta med flingsalt. Förvara i rumstemperatur utan lock.
-
3
Dansk remouladsås
Hacka saltgurka, kapris och syltlök. Blanda med resterande ingredienser.
-
4
Mackan
Skiva brödet och bred på smör. Lägg på ett salladsblad, sedan en eller flera skivor rostbiff. Toppa med 1–2 msk remouladsås och krispig lök. Pynta med tomatklyfta och lite persilja. Servera!
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
Surdegsbröd
Ett mörkt surdegsbröd bakat på KronJäst Surdeg Råg (recept).
- 8 skivor osötat Surdegsbröd (se ovan)
- smör till brödet
- salladsblad
- tomater
- persilja
Rostbiff
- ca 1 kg rostbiff, rostas eller ryggbiff eller köp färdiggrillad rostbiff i delikatessdisken
- 1 msk grovt krossad eller nymald svartpeppar och salt
- smör att steka i
Knaprig lök
- 10 gula lökar
- 2 dl smakneutral olja, ex. majs eller solros
- flingsalt
Dansk remouladsås
- 1 dl saltgurka, finhackad
- 1 dl kapris, finhackad
- 1 dl syltlök, finhackad
- 3 dl majonnäs av god kvalitet
- 1 tsk worcestershiresås
- 1 tsk dijonsenap
- 1 tsk citronjuice
- 1 tsk curry
- 1 tsk gurkmeja
- salt och peppar