Läsarrecept
Rågbullar
- 20 min
- 9 tim 50 min
Klassiska rågbullar på eget vis.
Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.
Gör så här:
-
1
Rör ihop allt till en kladdig deg, täck med handduk och förvara i kylen över natten.
-
2
På morgonen sätt ugnen på 225°C och häll ut degen på mjölat bord.
-
3
Strö över lite mjöl. Knåda INTE degen, dela den endast i lagom stora bitar och lägg dem på en plåt.
-
4
Grädda i 20 min
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- ½ pkt (25 g) KronJäst för Matbröd, färsk
- 5 dl (500 g) vatten, kallt
- 1 msk (13 g) olja
- 1 msk (20 g) honung
- 2 tsk (12 g) salt
- 12 dl (820 g) rågsikt