• Quinoabröd med gojibär
  • Quinoabröd med gojibär

    • 30 min
    • 1 tim 40 min

    Överraska till brunchen med dessa härliga vitaminbomber. Kul att baka med Dinkel som har en något högre proteinhalt och smakar mer än vanligt vete.

    3/5

    4 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Börja med att skölja quinoan i hett vatten. Koka upp 2 dl av vattnet i en kastrull, tillsätt quinoan och låt koka under lock på svag värme i ca 15 minuter.

    • 2

      Blanda i gojibären i kastrullen när quinoan kokat klart och låt stå under lock en stund så bären blir lite mjuka. Häll över blandningen i en bunke och tillsätt vatten, kokos, linfrön och solroskärnor.

    • 3

      Tillsätt jäst då blandningen svalnat till ca 25 °C.

    • 4

      Tillsätt sedan det mesta av mjölet och bearbeta degen i ca 15 minuter tills degen känns smidig men låt den vara lite kladdig.

    • 5

      Låt jäsa ca 1 timme.

    • 6

      Häll upp degen på mjölat bakbord och dela antingen som limpor och lägg i brödformar eller i 15 småbitar och forma till ”snurror” (som större bullar) och lägg upp dem på en smord plåt. Låt jäsa i ca 40 minuter.

    • 7

      Spraya eller pensla bröden med vatten och strö över solroskärnor och eventuellt dinkelflingor.

    • 8

      Grädda limporna i 220 °C i ca 30 minuter. (Gör du istället småfrallor på ca 100 g deg per st så grädda i ca 10 minuter.)

    Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 25 g (1/2 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 150 g (1-1,5 dl) quinoa, ljus 
    • 600 g (6 dl) vatten
    • 20 g (3,5 tsk) salt
    • 35 g (1/2 dl) linfrön
    • 17 g (1/2 dl) kokos
    • 100-150 g (1-2 dl) gojibär
    • 75 g (1 dl) solroskärnor, rostade
    • 1150 g (ca 19 dl) dinkelmjöl

    Garnering

    • solroskärnor
    • ev. dinkelflingor

    Liknande recept