Pitabröd
- 20 st
- 45 min
- 2 tim 30 min
Gör ditt eget pitabröd hemma!
Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.
Gör så här:
-
1
Finfördela jästen i en bunke, häll över 20 °C vatten och rör ut tills jästen löst sig. Tillsätt oljan salt och det mesta av mjölet. Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa 1,5 timme.
-
2
Sätt ugnen på 275 °C och sätt samtidigt in en plåt.
-
3
Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta ihop den. Dela i 20 bitar. Rulla till runda bullar och låt vila i 10 minuter. Kavla sedan ut dem till knappt 1 centimeter tjocka kakor. De ska inte naggas.
-
4
Grädda mitt i ugnen 5-6 minuter på osmord het plåt tills de börjar få färg. Låt svalna under bakduk.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 25 g (1/2 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 600 g (6 dl) vatten
- 180 g (2 dl) olivolja
- 12 g (2 tsk) salt
- 920-1080 g (ca 17-18 dl) vetemjöl