Pinnbröd
- ca 12 st
- 30 min
- 1 tim 15 min
Pinnbröd är trevligt att göra i skogen. Degen kan enkelt tas med i en påse. Om den får jäsa en stund extra gör ingenting. Även trevligt att stå runt grillen och tvinna deg runt pinnar för att baka över glödande kol.
Gör så här:
-
1
Rör ut jästen i vattnet, ca 25 °C, i en bunke. Tillsätt honung och mjöl, arbeta ihop.
-
2
Tillsätt salt och knåda väl i cirka 5 minuter till en slät deg. Låt jäsa under bakduk i cirka 40 minuter.
-
3
Dela degen i tolv bitar. Rulla till längder och tvinna runt pinnar. Grilla runt om på indirekt värme i cirka 5 minuter, tills de har fått fin färg och är genombakade.
Tips!
Smaksätt degen med riven ost.
Ingredienser
- 25 g (1/2 pkt) KronJäst för matbröd, färsk
- 200 g (2 dl) vatten
- 8 g (1 tsk) honung
- 300 g (5 dl) vetemjöl
- 5 g (1 tsk) salt
Grillning
- 12 långa pinnar