
Philadelphiabullar
1 plåt
35 min
1 tim 5 min
Bullar fyllda med philadelphia och vaniljfyllning.
Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.
Hoppas det smakade bra!
Kul att du vill visa vad du tycker,
klicka på stjärnorna och spara ditt betyg!
Meh
Nja
Ok
Bra
Wow!
Gör så här:
-
1
Ljumma mjölken och rör ut jästen. Tillsätt smör, socker, salt, kardemumma och nästan allt mjöl. Arbeta degen smidig.
-
2
Klä en långpanna med bakplåtpapper och tryck ut degen på plåten. Låt jäsa 30 minuter.
-
3
Gör 20 små hål jämnt fördelat över degen. Rör ihop ingredienserna till fyllningen. Fyll varje hål och tryck ner. Pensla hela ytan med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
-
4
Grädda i 200 °C i ca 15-17 minuter. Skär i fyrkanter mellan hålen.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 50 g (1 pkt) KronJäst för Söta Degar, färsk
- 500 g (5 dl) mjölk
- 150 g (1,5 dl) smör, rumsvarmt
- 90 g (1 dl) strösocker
- 3 g (0,5 tsk) salt
- 3 g (1 tsk) kardemumma
- 600-720 g (ca 10-12 dl) vetemjöl
Fyllning
- 150 g (1,5 dl) smör, rumsvarmt
- 200 g (2 dl) Philadelphiaost
- 180 g (3 dl) florsocker
- 30 g (2 msk) vaniljsocker
Pensling
- ägg, uppvispat
Garnering
- pärlsocker
