Läsarrecept
Philadelphiabullar
- 1 plåt
- 35 min
- 1 tim 5 min
Bullar fyllda med philadelphia och vaniljfyllning.
Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.
Gör så här:
-
1
Ljumma mjölken och rör ut jästen. Tillsätt smör, socker, salt, kardemumma och nästan allt mjöl. Arbeta degen smidig.
-
2
Klä en långpanna med bakplåtpapper och tryck ut degen på plåten. Låt jäsa 30 minuter.
-
3
Gör 20 små hål jämnt fördelat över degen. Rör ihop ingredienserna till fyllningen. Fyll varje hål och tryck ner. Pensla hela ytan med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
-
4
Grädda i 200 °C i ca 15-17 minuter. Skär i fyrkanter mellan hålen.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 50 g (1 pkt) KronJäst för Söta Degar, färsk
- 500 g (5 dl) mjölk
- 150 g (1,5 dl) smör, rumsvarmt
- 90 g (1 dl) strösocker
- 3 g (0,5 tsk) salt
- 3 g (1 tsk) kardemumma
- 600-720 g (ca 10-12 dl) vetemjöl
Fyllning
- 150 g (1,5 dl) smör, rumsvarmt
- 200 g (2 dl) Philadelphiaost
- 180 g (3 dl) florsocker
- 30 g (2 msk) vaniljsocker
Pensling
- ägg, uppvispat
Garnering
- pärlsocker