Pannkakstårta
- ca 8 portioner
- 2 tim 15 min
- 45 min
Endast fantasin sätter gränser för denna underbara skapelse Pannkakstårtan! Lek och njut!
Gör så här:
-
1
Stek pannkakor. Låt dem kallna helt.
-
2
Vispa grädden med vaniljpulver eller vaniljsocker.
-
3
Noppa och skär jordgubbarna i klyftor.
-
4
Varva pannkakor med 2/3 av vaniljgrädden och jordgubbssylt till en hög tårta.
-
5
Bred på resten av vaniljgrädden. Lägg på jordgubbar.
-
6
Strö över citronmeliss och pudra över florsocker.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
En sats pannkakor med surdeg och jäst.
- 5 dl vispgrädde
- 2 krm äkta vaniljpulver eller 1 tsk vaniljsocker
- 1/2 liter färska jordgubbar
- 2 dl BOB jordgubbssylt squeeze
- citronmeliss
- florsocker
Receptet bygger på 15 stycken pannkakor. Reglera ovan mängder om du vill bygga din pannkakstårta med fler eller färre pannkakor.
Garnering
Pimpa din pannkakstårta med färska blommor, hyvlad choklad och andra goda grejer!