
Pannkakor med surdeg och jäst
ca 20 st
40 min
1 tim 40 min
Pannkakor är en klar favorit och dessa härliga pannkakor med surdeg och jäst är fantastiskt goda.
Vill du förbereda smeten går det bra att sätta den i kylen, men tänk på att välja en bunke där smeten får plats att jäsa upp. Man kan även lätt göra plättar.
Hoppas det smakade bra!
Kul att du vill visa vad du tycker,
klicka på stjärnorna och spara ditt betyg!
Meh
Nja
Ok
Bra
Wow!
Gör så här:
-
1
Smula ner KronJäst för Söta Degar, färsk i en bunke
-
2
Smält margarinet i en kastrull (alt flytande margarin) och häll i mjölk, värm till 25 °C.
-
3
Rör ner margarin- och mjölkblandning, surdeg och ägg i bunken med jästen.
-
4
Tillsätt salt och vaniljsocker.
-
5
Vispa i mjölet, lite i taget till en slät smet.
-
6
Låt jäsa i ca 30 minuter.
-
7
Häll i ca 1 dl smet och vicka pannan så att du får ut smeten ordentligt. Vänd pannkakan när den börjar bli torr på ytan. Stek på andra sidan.
- Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 12,5 g (1/4 paket) KronJäst för söta degar, färsk
- 150 g (1 påse) KronJäst Surdeg Fullkornsvete
- 50 g margarin + extra till stekning
- 1000 g (1 liter) mjölk
- 250 g (5 st) ägg
- 9 g (1,5 tsk) salt
- 10 g (2 tsk) vaniljsocker
- 300 g (ca 5 dl) vetemjöl
Garnering
- grädde, lättvispad
- färska bär och/eller sylt