Gör så här:
-
1
Sätt ugnen på 225 °C.
-
2
Smula ner jästen i en bunke, tillsätt det 25 °C vattnet och rör om tills jästen har löst upp sig.
-
3
Tillsätt salt, matolja och vetemjölet.
-
4
Blanda till en slät deg. Låt degen jäsa i 30 minuter på bordet.
-
5
Dela degen i två bitar. Kavla ut bitarna till ca 40×30 cm plattor.
-
6
Bred ett tunt lager tapenade, vik dubbel och skär 2 cm breda remsor.
-
7
Vrid ändarna åt var sitt håll och dra samtidigt lite försiktigt i dem, så att de blir ca 20 cm.
-
8
Lägg dem på plåt med bakplåtspapper och låt grädda mitt i ugnen i 10-15 minuter.
Tips!
- Servera gärna olivpinnarna varma, med olivolja att doppa i och lite flingsalt att strö över.
Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 500 g (5 dl) vatten
- 780 g (ca 13 dl) vetemjöl special
- 45 g (1 msk) matolja
- 12 g (2 tsk) salt
Fyllning
- 100 g tapenade