Nougatsemla med hasselnötter
- ca 10 st
- 1 tim
- 2 tim 15 min
En semla för nougat- och nötälskaren. Baserat på grundrecept på 50 st bullar. Detta recept är för 10 bullar.
Här får man det bästa av allt, krämig nötmandelmassa, grädde med crisp, rostade hasselnötter och ljuvlig nougatsås.
Gör så här:
- 1
-
2
Skär av locket på 10 semlor.
-
3
Mosa eller mixa ihop mandelmassan och nougatkrämen till en jämn smet och klicka eller spritsa fyllningen i bullarna.
-
4
Vispa grädden lätt och blanda i lätt krossade kinapuffar. Klicka ovanpå mandelmassmeten.
-
5
Strö på hasselnötter och toppa med nougatsås, avsluta med att sätta på locket och pudra med florsocker.
Tips!
- De färdigbakade bullarna går jättebra att frysa in.
- Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
Här är en perfekt deg till att göra semlor: Back to basic-grunddeg
Till 10 st nougatsemlor
- 100 g Odense mandelmassa
- 15 g (2 msk) vatten
- 100 g nougatkräm eller Nutella
- 300 g (3 dl) vispgrädde
- 2 dl Kina snacks
- 1 tsk hasselnötter, finhackade
- florsocker