• Müslibröd med honung
  • Läsarrecept

    Müslibröd med honung

    • 18 st
    • 30 min
    • 2 tim 30 min

    Bröd med müsli och honung.

     

    Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.

    3.51/5

    503 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Koka upp mjölk, müsli, margarin i en kastrull. Låt svalna.

    • 2

      Rör ut jästen i vatten, 20 °C. Blanda i müsliblandningen, salt, honung och nästan allt mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Jäs övertäckt ca 30 minuter.

    • 3

      Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda lätt. Dela den lätt i 18 bitar. Rulla till bollar och lägg dem ganska tätt 9 och 9 på plåtar, nagga med gaffel. Jäs övertäckta ytterligare 30 minuter. Värm ugnen till 225 °C.

    • 4

      Grädda i mitten av ugnen ca 10-12 minuter.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 250 g (2,5 dl) mjölk
    • 50 g (0,5 dl) margarin
    • 250 g (2,5 dl) vatten
    • 6 g (1 tsk) salt
    • 20 g (1 msk) honung
    • 600-660 g (ca 10-11 dl) vetemjöl

    Liknande recept