Läsarrecept
Müslibröd med honung
- 18 st
- 30 min
- 2 tim 30 min
Bröd med müsli och honung.
Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.
Gör så här:
-
1
Koka upp mjölk, müsli, margarin i en kastrull. Låt svalna.
-
2
Rör ut jästen i vatten, 20 °C. Blanda i müsliblandningen, salt, honung och nästan allt mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Jäs övertäckt ca 30 minuter.
-
3
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda lätt. Dela den lätt i 18 bitar. Rulla till bollar och lägg dem ganska tätt 9 och 9 på plåtar, nagga med gaffel. Jäs övertäckta ytterligare 30 minuter. Värm ugnen till 225 °C.
-
4
Grädda i mitten av ugnen ca 10-12 minuter.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 250 g (2,5 dl) mjölk
- 50 g (0,5 dl) margarin
- 250 g (2,5 dl) vatten
- 6 g (1 tsk) salt
- 20 g (1 msk) honung
- 600-660 g (ca 10-11 dl) vetemjöl