Läsarrecept
Morotsbullar
- 30 min
- 1 tim 30 min
Bullar med rivna morötter.
Detta recept är inskickat av en av våra läsare och inte skapat eller testbakat av KronJäst.
Gör så här:
-
1
Värm mjölken till 20 °C. Rör sedan ner smöret.
-
2
Smula ner jästen i en stor bunke. Häll mjölkblandningen i bunken och salta. Häll de rivna morötterna samt vetemjöl och rågsikt i bunken och knåda degen ordentligt antingen med bakmaskin eller för hand.
-
3
Låt degen jäsa övertäckt i 30 minuter i bunken.
-
4
Gör 18 bullar av degen och låt jäsa 30 minuter övertäckta.
-
5
Grädda bullarna i ca 9-10 minuter i mitten av ugnen på 225 °C.
Tips!
- Bullarna håller sig färska och mjuka i cirka 4 dagar men går jättebra att frysa in! Det går lika bra att göra ett bröd istället för bullar men ha då brödet inne i ugnen ca 15 minuter.
- Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 350 g (3,5 dl) mjölk
- 75 g ( 0,75 dl) smör
- 3 morötter, stora, rivna
- 6 g (1 tsk) salt
- 480 g (ca 8 dl) vetemjöl
- 240 g (ca 4 dl) rågsikt