
Läsarrecept
Morotsbullar
30 min
1 tim 30 min
Bullar med rivna morötter.
Detta recept är inskickat av en av våra läsare och inte skapat eller testbakat av KronJäst.
Hoppas det smakade bra!
Kul att du vill visa vad du tycker,
klicka på stjärnorna och spara ditt betyg!
Meh
Nja
Ok
Bra
Wow!
Gör så här:
-
1
Värm mjölken till 20 °C. Rör sedan ner smöret.
-
2
Smula ner jästen i en stor bunke. Häll mjölkblandningen i bunken och salta. Häll de rivna morötterna samt vetemjöl och rågsikt i bunken och knåda degen ordentligt antingen med bakmaskin eller för hand.
-
3
Låt degen jäsa övertäckt i 30 minuter i bunken.
-
4
Gör 18 bullar av degen och låt jäsa 30 minuter övertäckta.
-
5
Grädda bullarna i ca 9-10 minuter i mitten av ugnen på 225 °C.
Tips!
- Bullarna håller sig färska och mjuka i cirka 4 dagar men går jättebra att frysa in! Det går lika bra att göra ett bröd istället för bullar men ha då brödet inne i ugnen ca 15 minuter.
- Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 350 g (3,5 dl) mjölk
- 75 g ( 0,75 dl) smör
- 3 morötter, stora, rivna
- 6 g (1 tsk) salt
- 480 g (ca 8 dl) vetemjöl
- 240 g (ca 4 dl) rågsikt