Minisemlor med mandel
- 40 st
- 30 min
- 1 tim 40 min
När du vill ha det goda, men inte för mycket av det goda, så passar denna sötnos.
Gör så här:
-
1
Värm mjölken till ca 25 °C och lös jästen. Blanda med de övriga ingredienserna till semlan.
-
2
Blanda till en elastisk deg. Låt jäsa övertäckt ca 30 minuter.
-
3
Dela degen i 40 bitar och rulla dem runda. Lägg på plåt och låt jäsa under bakduk ca 40 minuter.
-
4
Pensla med ägg och lägg flagad mandel på varje bulle.
-
5
Grädda i 200 °C ca 6-8 minuter och låt svalna.
-
6
Rör ihop mandelmassa och vatten. Vispa grädden lätt.
-
7
Dela de avsvalnade bullarna och spritsa i mandelfyllningen. Toppa fyllningen med lättvispad grädde.
-
8
Lägg på locket och pudra med florsocker.
- Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 50 g (1 pkt) KronJäst för Söta Degar, färsk
- 250 g (ca 2,5 dl) mjölk
- 140 g (ca 1 dl) sirap, vit
- 1,5 g (ca 1/4 tsk) salt
- 100 g smör, rumstempererat
- 3 g (ca 1 tsk) kardemumma, mald
- 550 g ( ca 9,3 dl) vetemjöl
Fyllning
- 300 g Odense mandelmassa lyx
- 1 dl (100 g) vatten
- 6 dl (600 g) vispgrädde
alt. Odense mandelfyllning. En färdig fyllning som kan användas direkt.
Topping
- florsocker
Pensling
- 1 ägg, uppvispat
Garnering
- mandel, flagad