Kuvertbröd med tomat och basilika
- 22 st
- 35 min
- 1 tim 30 min
Prova att baka detta härligt doftande matbröd med tomat, basilika och olivolja. Passar alldeles utsökt tillsammans med en god pasta eller helt för sig själv.
Hoppas det smakade bra!
Kul att du vill visa vad du tycker,
klicka på stjärnorna och spara ditt betyg!
Meh
Nja
Ok
Bra
Wow!
Gör så här:
-
1
Lös upp jästen med de passerade tomaterna och tillsätt de övriga ingredienserna.
-
2
Arbeta till en smidig och elastisk deg 3 minuter sakta och 4 minuter snabbt i maskin.
-
3
Låt jäsa övertäckt med i ca 45 minuter.
-
4
Arbeta ihop degen och dela upp i 22 st bitar.
-
5
Rulla bullarna runda och sätt på plåt. Doppa i mjöl.
-
6
Jäs på plåt övertäckt med plast i ca 40 minuter.
-
7
Ställ gärna en långpanna med kokande vatten i botten på ugnen och låt den stå där under tiden bröden bakas.
-
8
Baka i 220 °C ca 10 minuter.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 500 g (ca 5 dl) tomater, passerade eller krossade
- 1 hel kruka basilikablad alt. 1 msk basilika, torkad
- 30 g (2 msk) tomatpuré
- 30 g (2,5 msk) honung
- 50 g soltorkade tomater, strimlade
- 30 g (2 msk) olivolja
- 6 g (1 tsk) salt
- 700 g (ca 10 dl) vetemjöl special