• Kuvertbröd med tomat och basilika
  • Kuvertbröd med tomat och basilika

    • 22 st
    • 35 min
    • 1 tim 30 min

    Prova att baka detta härligt doftande matbröd med tomat, basilika och olivolja. Passar alldeles utsökt tillsammans med en god pasta eller helt för sig själv.

    3.14/5

    508 Röster

    Hoppas det smakade bra!

    Kul att du vill visa vad du tycker,
    klicka på stjärnorna och spara ditt betyg!

    • Meh

    • Nja

    • Ok

    • Bra

    • Wow!

    Gör så här:

    • 1

      Lös upp jästen med de passerade tomaterna och tillsätt de övriga ingredienserna.

    • 2

      Arbeta till en smidig och elastisk deg 3 minuter sakta och 4 minuter snabbt i maskin.

    • 3

      Låt jäsa övertäckt med i ca 45 minuter.

    • 4

      Arbeta ihop degen och dela upp i 22 st bitar.

    • 5

      Rulla bullarna runda och sätt på plåt. Doppa i mjöl.

    • 6

      Jäs på plåt övertäckt med plast i ca 40 minuter.

    • 7

      Ställ gärna en långpanna med kokande vatten i botten på ugnen och låt den stå där under tiden bröden bakas.

    • 8

      Baka i 220 °C ca 10 minuter.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 500 g (ca 5 dl) tomater, passerade eller krossade
    • 1 hel kruka basilikablad alt. 1 msk basilika, torkad
    • 30 g (2 msk) tomatpuré
    • 30 g (2,5 msk) honung
    • 50 g soltorkade tomater, strimlade
    • 30 g (2 msk) olivolja
    • 6 g (1 tsk) salt
    • 700 g (ca 10 dl) vetemjöl special

    Liknande recept