Krispiga våfflor
- ca 15 st
- 30 min
- 50 min
Med färsk jäst i smeten så blir våfflorna extra luftiga och frasiga
Gör så här:
-
1
Smula ner KronJäst för Söta Degar färsk, i en bunke.
-
2
Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Låt bli fingervarmt.
-
3
Rör ner smör- och mjölkblandning, socker och salt i bunken med jästen.
-
4
Vispa ner mjölet, lite i taget, till en slät smet.
-
5
Låt jäsa i 30 minuter.
-
6
Hetta upp ett våffeljärn. Pensla med smör.
-
7
Grädda våfflor och pensla med lite smör mellan laggarna.
-
8
Servera med t.ex. lättvispad grädde och sylt.
Ingredienser
- 25 g (1/2 pkt) KronJäst för Söta Degar, färsk
- 150 g smör + extra till gräddning
- 800 g (8 dl) mjölk
- 6 g (1 tsk) salt
- 15 g (1 msk) strösocker
- 360 g (ca 6 dl) vetemjöl
Garnering
- grädde, lättvispad
- sylt