Brioche korvbröd med jalapeño och rostad lök
- ca 40 st
- 2 tim 35 min
- 44 min
Ett korvbröd som passar utmärkt till en korv med lite hetta. Vill man ha ett vegetariskt alternativ så går även det alldeles utmärkt. Vill du baka ett naturellt bröd så ta enkelt bort jalapeño och rostad lök.
Gör så här:
-
1
Rör samman fördegen till en slät smet, täck med lock eller plastfilm. Låt jäsa i ca 30 minuter.
-
2
Rör samman övriga ingredienser i en degbunke och tillsätt fördegen.
-
3
Knåda degen långsamt i bakmaskin i 13 minuter så att den blir riktigt elastisk.
-
4
Lägg degen i en oljad plastlåda/bunke med lock eller plastfilm och låt vila i 30 minuter.
-
5
Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Väg upp bitar om 30 gram, ca 40 st.
-
6
Rulla runda, jämna och fina avlånga korvbröd och låt jäsa i ugnen med lampan tänd och max 35 °C i ca 40-50 minuter.
-
7
Tag ut de färdigjästa bröden och höj ugnen till 230 °C. Pensla bröden försiktigt med vispat ägg.
-
8
Grädda i ca 6-7 minuter i 230 °C.
-
9
Låt briocherna svalna under bakduk.
Ingredienser
Ingredienser fördeg
- 25 g (1/2 pkt) KronJäst för Söta Degar, färsk
- 250 g (2,5 dl) mjölk, rumstempererad
- 380 g (ca 6 dl) vetemjöl special
- 50 g (2,5 msk) socker
Övriga ingredienser
- 380 g (ca 6 dl) vetemjöl special
- 210 g (2 dl) smör, rumstempererat
- 4 ägg
- 50 g (2,5 msk) socker
- 10 g (0,5 msk) salt
- 1,5 dl hackad jalapeño
- 1,5 dl rostad lök
Pensling
- 1 ägg