Knäckebröd med kummin & flingsalt
- ca 22 st
- 1 tim 15 min
- 2 tim
Ett knaprigt knäckebröd med smak av kummin, toppat med flingsalt.
Gör så här:
-
1
Lös jästen i vattnet, 25 °C. Tillsätt därefter de övriga ingredienserna och arbeta till en elastisk deg.
-
2
Låt degen jäsa i ca 40 minuter övertäckt med plast.
-
3
Rulla ut degen och dela den i 22 bitar. Rulla dom runda och låt sedan vila.
-
4
Kavla ut bullarna tunt, ca 12 cm i diameter, och nagga.
-
5
Pensla med vatten och strö lite flingsalt på.
-
6
Baka i 240 °C i 6-7 minuter, tills de har fått fin färg.
-
7
Förvara dem sedan torrt.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 25 g (0,5 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 250 g (2,5 dl) vatten
- 6 g (1 tsk) salt
- 9 g (1 msk) kummin, hel
- 240 g (4 dl) rågsikt
- 120 g (2 dl) vetemjöl special