• Klämmig taleggiomacka
  • Klämmig taleggiomacka

    • 4 st
    • 20 min
    • 20 min

    ”Less is more”, det behövs inte alltid massvis av ingredienser för att en rätt ska smaka riktigt bra. Den goda, krämiga och lite syrliga taleggioosten är ett bevis på detta. Det behövs inte mer än ett par droppar olivolja och lite ruccolasallad för att få en komplett smaksensation. Vill du kan du naturligtvis lägga till skinka eller kanske lite rostad paprika.

    3.28/5

    524 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Skiva brödet och droppa på lite olivolja. Skär osten i skivor, ca en centimeter tjocka, och lägg på brödet, samt en en liten näve ruccola. Lägg på ytterligare en skiva bröd. Kläm i grillen i ett par minuter. Servera!


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    Surdegsbröd

    Surdegsbröd bakat på KronJäst Surdeg Fullkornsvete (recept). Blanda ner 1 dl finhackade svarta urkärnade oliver i degen. Pensla gärna brödet med olivolja, strö över 2 tsk rosmarin och lite flingsalt.

    • 8 skivor surdegsbröd (recept) med finhackade oliver, rosmarin och flingsalt
    • 200 g taleggioost
    • 52-78 g (4-6 msk) olivolja
    • ruccolasallad

    Liknande recept