Hoppas det smakade bra!
Kul att du vill visa vad du tycker,
klicka på stjärnorna och spara ditt betyg!
Meh
Nja
Ok
Bra
Wow!
Gör så här:
-
1
Smula ner jästen i en bunke och lös upp den i mjölk, ca 25 °C.
-
2
Tillsätt honung, keso, pumpakärnor, rumstempererat smör klickvis och det mesta av mjölet under bearbetning. Spara lite vetemjöl till utbakningen. När du bearbetat degen en liten stund tillsätter du salt och arbetar sedan degen smidig, gärna i minst tio minuter.
-
3
Låt degen jäsa i 40-50 minuter eller tills degen ökat till dubbel storlek.
-
4
Knåda degen lätt på bakbord, tillsätt mer mjöl om det behövs. Dela degen i två delar och sedan vardera del i tio delar. Forma till fina bullar och låt jäsa på smord bakplåt i ca 40-50 minuter.
-
5
Pensla med ägg och dekorera med pumpakärnor. Grädda i 225 °C i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 500 g (5 dl) mjölk
- 50 g smör, rumstempererat
- 12 g (2 tsk) salt
- 250 g (2,5 dl) keso
- 20 g (2 msk) honung
- 75 g (1 dl) pumpakärnor
- 300 g (5 dl) grahamsmjöl
- 480-600 g (8-10 dl) vetemjöl
Garnering
- pumpakärnor