Kanelsmåttingar
- 40 st
- 40 min
- 1 tim 40 min
Kanelbullar får man väl aldrig nog av? Därför kan det vara kul att variera former och storlekar. Låt barnen vara med och baka dessa småttingar eller ha din bakstund helt för dig själv. Doften? Mums!
Hoppas det smakade bra!
Kul att du vill visa vad du tycker,
klicka på stjärnorna och spara ditt betyg!
Meh
Nja
Ok
Bra
Wow!
Gör så här:
-
1
Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölken, värm till 25 °C. Häll blandningen över jästen och rör ut.
-
2
Tillsätt resten av ingredienserna, arbeta degen tills den blir mjuk och smidig.
-
3
Låt sedan jäsa i en övertäckt bunke i ca 30 minuter. Under tiden rör ihop fyllningen smör, socker och kanel.
-
4
Kavla ut degen ca 3 mm tjocklek ca 2 dm bred, bred i fyllningen och rulla ihop degen, skär ut ca 1 ½ cm tjocka skivor, lägg i pappform med snitt ytan uppåt.
-
5
Låt jäsa ytterligare 30-40 minuter.
-
6
Pensla med ägg och strö på pärlsocker.
-
7
Baka i 220 °C ca 8 minuter tills de fått en gyllenbrun färg.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 50 g (1 pkt) KronJäst för Söta Degar, färsk
- 500 g (5 dl) mjölk
- 200 g (2 dl) smör
- 100 g (1 dl) strösocker
- 2 g (ca 2 krm) salt
- 6 g (ca 2 tsk) kardemumma, malen
- 840 g (ca 14 dl) vetemjöl
Fyllning
- 100 g (ca 1 dl) smör
- 100 g (ca 1 dl) strösocker
- 4 g (ca 2 tsk) kanel, malen