Kalljästa surdegsbaguetter
- 8 st
- 30 min
- 4 tim 20 min
Ett enkelt sätta att baka de allra godaste surdegsbaguetterna! Gör degen på morgonen, sätt in i kylskåpet för att kalljäsa. Åk till stranden och köp med dig en påse räkor på väg hem. Grädda brödet och njut av färska räkor och nybakat bröd! Kan sommaren bli bättre?
Hoppas det smakade bra!
Kul att du vill visa vad du tycker,
klicka på stjärnorna och spara ditt betyg!
Meh
Nja
Ok
Bra
Wow!
Gör så här:
-
1
Blanda alla ingredienser och kör samman allt i maskin, ca 13 minuter, dubbla tiden om du knådar för hand.
-
2
Låt degen vila 2-3 timmar och häll sedan försiktigt upp på mjölat bord. Låter du degen jäsa i kylskåpet så kan du låta degen stå minst den dubbla tiden.
-
3
Dela degen i längder och rulla ut till plåtlånga baguetter. Lägg upp på plåt, skär snitt i baguetterna. Mjöla och jäs ca 30-45 minuter.
-
4
Dela degen i längder och rulla ut till plåtlånga baguetter. Lägg upp på plåt, skär snitt i baguetterna. Mjöla och jäs ca 30-45 minuter.
-
5
Sätt in baguetterna och grädda i ca 15 minuter på 225 °C tills att bröden blir härligt krispiga.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 25 g (1/2 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 150 g (1 påse) KronJäst Surdeg Fullkornsvete eller Råg
- 650 g (ca 6,5 dl) vatten, kallt
- 900 g (ca 15 dl) vetemjöl, special
- 180 g (ca 3 dl) grahamsmjöl
- 15 g (ca 2,5 tsk) havssalt