Läsarrecept
Jul- och påskbullar
- 25 st
- 30 min
- 1 tim 25 min
Bröd passande både för julen och påsken.
Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.
Gör så här:
-
1
Smula ner jästen i en bunke. Blanda ner den rumstempererade julmusten och rör ut jästen.
-
2
Blanda i resterande ingredienser och låt jäsa i 40 minuter under duk.
-
3
Rulla små bullar och låt jäsa i ytterligare 20 minuter.
-
4
Grädda i 225 °C ugn i 10 minuter.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 2 st julmustflaskor, á 33 cl
- 90 g (1 dl) matolja
- 12 g (2 tsk) salt
- 600 g (ca 10 dl) vetemjöl
- 300 g (ca 5 dl) rågsikt
- 120 g (2 dl) russin