
Havrebullar
16st
30 min
1 tim 30 min
De perfekta bullarna att baka – för erfarna som oerfarna bagare!
Hoppas det smakade bra!
Kul att du vill visa vad du tycker,
klicka på stjärnorna och spara ditt betyg!
Meh
Nja
Ok
Bra
Wow!
Gör så här:
-
1
Lös upp jästen i salt, sirap och lite fingervarmt vatten.
-
2
Tillsätt olja, havregryn, resten av vätskan.
-
3
Arbeta ner vetemjölet till lagom konsistens.
-
4
Låt jäsa under bakduk 30 minuter.
-
5
Baka ut till 16 runda bullar (antalet beror på storlek).
-
6
Lägg på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i ytterligare 30 minuter under bakduk.
-
7
Pensla med vatten, strö på lite havregryn.
-
8
Grädda mitt i ugnen 225 °C, ca 10-12 minuter.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 500 g (ca 5 dl) vatten, ljummet
- 39 g (ca 3 msk) olja
- 20 g (ca 1 msk) sirap
- 100 g (ca 3 dl) havregryn
- 9 g (ca 1,5 tsk) salt
- 600 g (ca 10 dl) vetemjöl
Pensling
- vatten
Garnering
- havregryn