Havrebullar
- 16st
- 30 min
- 1 tim 30 min
De perfekta bullarna att baka – för erfarna som oerfarna bagare!
Gör så här:
-
1
Lös upp jästen i salt, sirap och lite fingervarmt vatten.
-
2
Tillsätt olja, havregryn, resten av vätskan.
-
3
Arbeta ner vetemjölet till lagom konsistens.
-
4
Låt jäsa under bakduk 30 minuter.
-
5
Baka ut till 16 runda bullar (antalet beror på storlek).
-
6
Lägg på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i ytterligare 30 minuter under bakduk.
-
7
Pensla med vatten, strö på lite havregryn.
-
8
Grädda mitt i ugnen 225 °C, ca 10-12 minuter.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 500 g (ca 5 dl) vatten, ljummet
- 39 g (ca 3 msk) olja
- 20 g (ca 1 msk) sirap
- 100 g (ca 3 dl) havregryn
- 9 g (ca 1,5 tsk) salt
- 600 g (ca 10 dl) vetemjöl
Pensling
- vatten
Garnering
- havregryn