Hallonbullar med choklad
- 20 st
- 35 min
- 14 tim
En härligt smörtyngd bulle som utvecklar en fantastiskt god smak om degen får mysa i kylen över natten.
Gör så här:
-
1
Dag 1:
Knäck äggen och smula ner jästen, vispa ut så att jästen löser upp sig.
-
2
Blanda de torra ingredienserna och hallonen, tillsätt alltsammans i degskålen.
-
3
Arbeta samman till en elastisk deg ca 15 minuter.
-
4
Dela upp smöret i bitar och arbeta in det pö om pö i degen. Smöret måste gå in i degen mellan omgångarna. Avsluta med att smälta chokladen och arbeta in i degen.
-
5
Lägg degen i en oljad plastlåda och låt jäsa i ca 2 timmar.
-
6
Sätt in i kyl över natten.
-
7
Dag 2:
Pensla formarna med smör.
-
8
Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Rulla ut och dela i 20 bitar.
-
9
Rulla till bullarna lätt, sätt i form och gör en lite grop i varje bulle. Toppa upp med hallon i varje grop.
-
10
Pensla med uppvispat ägg.
-
11
Låt jäsa till dubbel storlek i ca 1 timme.
-
12
Sätt ugnen på 220 °C, pensla med ägg en gång till och grädda i ca 10 minuter.
-
13
Pudra med florsocker vid servering.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 25 g (1/2 pkt) KronJäst för Söta Degar, färsk
- 5 ägg
- 440 g (ca 7-8 dl) vetemjöl special eller manitoba mjöl
- 60 g (ca 4 msk) strösocker
- 5 g (ca 1 tsk) havssalt
- 375 g smör
- 100 g (ca 1 dl) Odense chokladknappar, mörka
- 200 g (ca 2-2,5 dl) hallon, färska eller frysta
Pensling
ägg, uppvispat
smör, smält (till formarna)
Garnering
- 200 g hallon, färska eller frysta
- florsocker