Gott brytbröd
- 30 min
- 1 tim 34 min
Gott brytbröd med krossade cashewnötter, keso och sesamfrön.
Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.
Gör så här:
-
1
Smula jästen och rör ut den i 20 °C vatten och blanda därefter ner salt och keso. Arbeta in mjölet och knåda ihop till en deg. Blanda sedan i dom grovhackade cashewnötterna. Låt degen jäsa under en bakduk i cirka 30 minuter.
-
2
Smöra och mjöla en rund form med avtagbar botten. Forma degen till små bullar (cirka 8-9 st) och lägg ut dom bredvid varandra i formen med lite mellanrum. Jäs sedan ytterligare i cirka 30 minuter under bakduk.
-
3
Pensla med ett uppvispat ägg och strö över med sesamfrön. Grädda i 225 °C i 20-25 minuter.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 25 g (1/2 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 200 g (2 dl) vatten
- 6 g (1 tsk) salt
- 100 g (1 dl) keso, naturell
- 300-360 g (ca 5-6 dl) vetemjöl
- 1 dl cashewnötter, naturella och grovhackade
Pensling
- 1 ägg, uppvispat
Garnering
- sesamfrön