
Gerts tekakor
70 st små
30 min
2 tim 50 min
Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.
Hoppas det smakade bra!
Kul att du vill visa vad du tycker,
klicka på stjärnorna och spara ditt betyg!
Meh
Nja
Ok
Bra
Wow!
Gör så här:
-
1
Blanda fiberhavregryn, vetekli och mjölk och låt stå i ca 30 minuter.
-
2
Blanda ner smöret i havregrynsblandningen. Smula ner jästen i en bunke, tillsätt lite av havregrynsblandningen och rör om så att jästen löser sig.
-
3
Tillsätt sedan socker, salt och resten av havregrynsblandningen. Rör om. Häll i mjölet, lite i taget, tills degen släpper från kanterna.
-
4
Knåda degen ordentligt. Kavla ut och stansa runda tekakor. Förslagsvis kan man använda ett glas som du doppar i vetemjöl lite nu och då. Lägg på plåt och låt jäsa ca 2 timmar.
-
5
Grädda i 200 °C tills de fått fin färg.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 100 g (2 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 1000 g (10 dl) mjölk, kall
- 300 g smör, rumstempererat
- 12 g (2 tsk) salt
- 300 g (3 dl) socker
- 1600-2000 g (ca 27-33 dl) vetemjöl
- 175 g (5 dl) fiberhavregryn
- 52 g (ca 1,5 dl) vetekli