Gerts tekakor
- 70 st små
- 30 min
- 2 tim 50 min
Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.
Gör så här:
-
1
Blanda fiberhavregryn, vetekli och mjölk och låt stå i ca 30 minuter.
-
2
Blanda ner smöret i havregrynsblandningen. Smula ner jästen i en bunke, tillsätt lite av havregrynsblandningen och rör om så att jästen löser sig.
-
3
Tillsätt sedan socker, salt och resten av havregrynsblandningen. Rör om. Häll i mjölet, lite i taget, tills degen släpper från kanterna.
-
4
Knåda degen ordentligt. Kavla ut och stansa runda tekakor. Förslagsvis kan man använda ett glas som du doppar i vetemjöl lite nu och då. Lägg på plåt och låt jäsa ca 2 timmar.
-
5
Grädda i 200 °C tills de fått fin färg.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 100 g (2 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 1000 g (10 dl) mjölk, kall
- 300 g smör, rumstempererat
- 12 g (2 tsk) salt
- 300 g (3 dl) socker
- 1600-2000 g (ca 27-33 dl) vetemjöl
- 175 g (5 dl) fiberhavregryn
- 52 g (ca 1,5 dl) vetekli