Fransk baguette med skinka och appenzeller
- 4 st
- 15 min
- 15 min
Det välkända begreppet ”less is more” gäller verkligen här. Så här ser en äkta Parisisk ost- och skinkbaguette ut. Först ett tunt lager stark senap, gärna dijonsenap, sedan skurna skivor av valfri ost. Här har vi valt appenzeller, men du väljer din egen favorit. Skinkan får gärna vara vinkokt, men även rökt eller torkad går bra.
Gör så här:
-
1
Dela baguetterna. Bre på ett lager majonnäs blandat med dijonsenap. Lägg på ost och skinka. Garnera med paprika. Servera!
Ingredienser
- 4 Surdegsbaguetter (Recept)
- 1 msk dijonsenap
- 200 g kokt skinka i tunna skivor
- 200 appenzeller, brie eller camembert
- 8 paprikaringar, valfritt
- 1 dl majonnäs
Om du vill göra egen majonnäs
Blanda 2 äggulor med 1 msk dijonsenap i en skål. Vispa ner 1–2 dl smakneutral olja (t.ex. majs- eller rapsolja), droppvis eller kör med stavmixer. Smaka av med salt.