Formfranska
- 2 limpor
- 30 min
- 2 tim 10 min
Formfranska med manitobamjöl.
Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.
Gör så här:
-
1
Smula jästen i en bunke och tillsätt vatten, honung, brödsirap, olivolja och flingsalt.
-
2
Tillsätt manitoba mjöl och sist vetemjöl special tills degen går ihop och blir mjuk och slät.
-
3
Jäs i skål under bakduk, i cirka 40 minuter.
-
4
Smöra och bröa formarna med sesamfrö.
-
5
Dela degen i två, knåda den lite och rulla sedan ut till två limpor och lägg i de smorda formarna
-
6
Låt dem jäsa i formarna under bakduk i 30 minuter. Sätt ugnen på 200 °C.
-
7
Pensla limporna med lite vatten, strö över lite flingsalt och gör ett snitt på längden. Grädda därefter i 30 minuter.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 500 g (5 dl) vatten, ljummet
- 40 g (2 tsk) honung
- 7 g (1 tsk) sirap
- 90 g (1 dl) olivolja
- 30 g (1,5 msk) flingsalt
- 180 g (ca 3 dl) manitobamjöl
- 480-540 g (ca 8-9 dl) vetemjöl special
Pensling
- smör
- sesamfrön