Fluffiga bullar i en form
- 1 bröd
- 40 min
- 1 tim 30 min
Njut av de fluffigaste och mest underbara, vaniljdoftande bullar du någonsin smakat!
Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.
Gör så här:
-
1
Smält smöret, tillsätt mjölken och låt degvätskan bli 20°C. Lös upp den färska jästen i lite av degvätskan.
-
2
Blanda alla torra ingredienser rör sedan ner degvätskan och äggen. Kör i en assistent i ca 5 minuter, eller 10 minuter för hand, degen ska vara lite kletig.
-
3
Låt den jäsa under plastfilm, på en varm skön plats till dubbel storlek, ca 40-50 minuter.
-
4
Ta ut degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en ca 40×25 cm stor rektangel, ca 1,5 cm tjock.
-
5
Bred rumsvarmt smör över hela, strö på rörsocker och valfri smaksättare. (Chokladhack, kanel, rivet äpple, kardemumma, mörkt muscavadosocker.)
-
6
Rulla ihop från ena sidan till andra och skär i passande bitar, det blir ca 16-20 st av degen.
-
7
Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt, lägg dom så när de jäser, ska dom jäsa ihop. Låt jäsa under plastfilm i 25 minuter.
-
8
Pensla med ett uppvispat ägg. Grädda i varmluftsugn med 175-200 °C i ca 15-20 minuter. Eller tills dom har en fin färg.
-
9
Efter gräddningen, låt dom vila i 10 minuter. Pudra florsocker på, och njut av de fluffigaste och mest underbara, vaniljdoftande bullar du någonsin smakat!
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 50 g (1 pkt) KronJäst för Söta Degar, färsk
- 100 g (1 dl) smör, varmt
- 250 g (2,5 dl) mjölk
- 100 g (2 st) ägg
- 540-600 g (ca 9-10 dl) vetemjöl
- 90 g (1,5 dl) snabbmarsan, pulver
- 150 g (1,5 dl) strösocker
- 10 g (2 tsk) bakpulver
- 10 g (2 tsk) vaniljsocker
- 6 g (1 tsk) salt
Fyllning
- smör, rumstempererat
- rörsocker
- smaksättare t.ex. chokladhack, kanel, rivet äpple, kardemumma, mörkt muscavadosocker
Pensling
- 1 ägg, uppvispat
Garnering
- florsocker