Ciabatta med rostade solrosfrön
- 10-12 st
- 30 min
- 2 tim
Ljuvliga bröd med rostade solrosfrön, ruccola och spenat. Perfekt på picknick, som mellanmål eller en enkel lunch. Ett bra sätt att ta hand om det gröna som blivit lite trött!
Gör så här:
-
1
Lös upp jästen i vatten, ca 25 °C. Tillsätt resterande ingredienser till fördegen, blanda i maskin ca 3 minuter eller ca 6 minuter för hand. Låt sedan degen jäsa i 30 minuter under bakduk.
-
2
Tillsätt sedan övriga ingredienser, förutom saltet. Blanda i maskinen 2 minuter sakta och 6 minuter snabbt. Tillsätt sist saltet och blanda ytterligare 2 minuter snabbt i maskin. Dubbla tiden om du knådar för hand.
-
3
Tillsätt ruccolan, bladspenaten och solrosfröna och blanda ytterligare 3 minuter sakta så att de blandar ut sig helt i degen.
-
4
Vänd försiktigt degen på en mjölad köksbänk med durumvete och låt degen få vila under en bakduk i 1 timme.
-
5
Mjöla degen med Durumvete och tryck ut den på bänken till en stor platt rektangel på ca 1,5-2 cm jämn tjocklek. Skär sedan försiktigt ut smala bitar på 7×13 cm och placera direkt på plåten. Låt jäsa i ca 40-50 minuter.
-
6
Grädda i ugn 250 °C i ca 12-13 minuter, tills de fått fin färg. Låt svalna på galler efter gräddning.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
Fördeg
- 25 g (1/2 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 150 g (1 påse) KronJäst Surdeg Fullkornsvete
- 320 g (ca 5 dl) durumvete
- 600 g (6 dl) vatten
Bortgörning
- 12 g (3 tsk) salt
- 24 g (2 msk) olivolja
- 70 g (1 påse) ruccola
- 70 g (1 påse) bladspenat
- 80 g (1,3 dl) solrosfrön, rostade
- 500 g (ca 8 dl) vetemjöl