• Chokladbröd med havssalt
  • Chokladbröd med havssalt

    • ca 15-20 st
    • 30 min
    • 30 min

    En fantastisk liten godbit som kombinerar smakupplevelsen av sött och salt. Passar till kaffet eller ett glas bubbel.

    Du kan lätt variera receptet genom att tex. byta mörk choklad mot vit choklad, samt smaksätta chokladen efter eget önskemål.

    3.5/5

    529 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Skär baguetten i tunna skivor och rosta i ugnen ca 200⁰ C i ca 5 min. För lite extra knaprig yta pensla skivorna med lite olja.

    • 2

      Lägg chokladen i en skål.

    • 3

      Koka upp grädde och honung.

    • 4

      Slå blandningen över chokladen, mixa eller vispa massan slät och tillsätt smöret.

    • 5

      Slå upp i en skål, låt stå i rumstemperatur – låt tryffeln tjockna. 

    • 6

      Spritsa chokladtryffeln på de torkade brödskivorna, ringla över lite olivolja och flingsalt.

    Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 1 Surdegsbaguette, rostad i tunna skivor 
    • 100 g Odense chokladknappar, mörk choklad
    • 50 g (ca 1/2 dl) grädde
    • 20 g (ca 1 msk) honung
    • 10 g 8ca 2 tsk) smör
    • 35 g (ca 3 msk) god olivolja – gärna fruktig
    • flingsalt

    Recept på surdegsbaguetter eller Kalljästa surdegsbaguetter.

     


    Liknande recept