• Brioche korvbröd med parmesan och fänkål
  • Brioche korvbröd med parmesan och fänkål

    • ca 40 st
    • 45 min
    • 2 tim 34 min

    Ett korvbröd som passar utmärkt till salsiccia. Vill man ha ett vegetariskt alternativ så går även det alldeles utmärkt. Vill du baka ett naturellt bröd så ta enkelt bort parmesanosten och fänkålen.

    3/5

    1026 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Rör samman fördegen till en slät smet, täck med lock eller plastfilm. Låt jäsa i ca 30 minuter.

    • 2

      Rör samman övriga ingredienser i en degbunke och tillsätt fördegen.

    • 3

      Knåda degen långsamt i bakmaskin i 13 minuter så att den blir riktigt elastisk.

    • 4

      Lägg degen i en oljad plastlåda/bunke med lock eller plastfilm och låt vila i 30 minuter.

    • 5

      Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Väg upp bitar om 30 gram, ca 40 st.

    • 6

      Rulla runda, jämna och fina avlånga korvbröd och låt jäsa i ugnen med lampan tänd och max 35 °C i ca 40-50 minuter.

    • 7

      Ta ut de färdigjästa bröden och höj ugnen till 230 °C. Pensla bröden försiktigt med vispat ägg.

    • 8

      Grädda i ca 6-7 minuter i 230 °C.

    • 9

      Låt briocherna svalna under bakduk.

    Ingredienser

    Ingredienser fördeg

    Övriga ingredienser

    • 380 g (ca 6 dl) vetemjöl special
    • 210 g (2 dl) smör, rumstempererat
    • 4 ägg
    • 50 g (2,5 msk) socker
    • 10 g (0,5 msk) salt
    • 2 dl riven parmesanost
    • 2 tsk torkade, hela fänkålsfrön

    Liknande recept