• Brioche Hamburgerbröd med jalapeño
  • Brioche Hamburgerbröd med jalapeño

    • 25 st
    • 44 min
    • 2 tim 35 min

    Ett hamburgerbröd som passar utmärkt till Högrevsburgare. Vill man ha ett vegetariskt alternativ så går även det alldeles utmärkt. Vill du baka ett naturellt bröd så ta enkelt bort jalapeño och rostad lök.

    4/5

    1 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Rör samman fördegen till en slät smet, täck med lock eller plastfilm. Låt jäsa i ca 30 minuter.

    • 2

      Rör samman övriga ingredienser i en degbunke och tillsätt fördegen.

    • 3

      Knåda degen långsamt i bakmaskin i 13 minuter så att den blir riktigt elastisk.

    • 4

      Lägg degen i en oljad plastlåda/bunke med lock eller plastfilm och låt vila i 30 minuter.

    • 5

      Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Väg upp bitar om 50 gram, ca 25 st.

    • 6

      Rulla runda, jämna och fina bullar och låt jäsa i ugnen med lampan tänd och max till 35 °C i ca 40-50 minuter.

    • 7

      Ta ut de färdigjästa bröden och höj ugnen till 230 °C. Pensla bröden försiktigt med vispat ägg.

    • 8

      Grädda i ca 6-7 minuter i 230 °C.

    • 9

      Låt briocherna svalna på galler under bakduk.

    Ingredienser

    Ingredienser fördeg

    Övriga ingredienser

    • 380 g (ca 6 dl) vetemjöl special
    • 210 g (2 dl) smör, rumstempererat
    • 4 ägg
    • 50 g (2,5 msk) socker
    • 10 g (0,5 msk) salt
    • 1,5 dl hackad jalapeño
    • 1,5 dl rostad lök

    Pensling

    • 1 ägg

    Liknande recept