Bär- & mandelpizza
- ca 24 st
- 30 min
- 1 tim 20 min
Ett gott och annorlunda alternativ till mellanmålet eller utflykten. Variera själv med bär som du tycker om eller efter säsong! Vill du spara tid kan du förbereda degplattorna i förväg till punkt 3 och frysa ner plattorna innan de ska jäsa. Sedan är det bara att ta fram, tina, jäsa och grädda när det är dags för mellanmål. Verkligen smidigt!
Gör så här:
-
1
Smält smöret och tillsätt mjölk – vätskan får ej vara mer än 37° C när du blandar i jästen.
-
2
Blanda sedan resterande ingredienser och arbeta till en elastisk deg. Låt jäsa övertäckt i minst 30 minuter.
-
3
Dela degen i 10 bitar och kavla ut till runda små pizzor, låt jäsa ca 20 min.
-
4
Spritsa på mandelfyllning och spara en kant runt om, lägg på bären. Pensla kanterna med ägg och strö på hyvlad mandel.
-
5
Baka på 200°C i 6-8 minuter, tills pizzorna är gräddade.
-
6
Om du vill kan du pudra på lite florsocker.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
Vetedeg
- 25 g (½ pkt) KronJäst för Söta Degar, färsk
- 50 g rumstempererat smör
- 125 g (ca 1,25 dl) mjölk
- 225 g (ca 3,75 dl) vetemjöl
- 21 g (ca 3 msk) sirap, vit
- 2 g (ca 1/3 tsk) salt
- 2 g (ca 1/2 tsk) kardemumma, mald
Topping
- 200 g Odense mandelfyllning
- 240 g (ca 4 dl) bär, blandade
- 27-36 g (3-4 msk) mandel, hyvlad flagad
Pensling
- ägg, uppvispat