Baguette med jäst och surdeg
- 40 min
- 3 tim 20 min
Härlig baguette bakat med både surdeg och färsk jäst för matbröd.
Detta är ett recept från en av våra läsare och inte skapat eller testbakat av KronJäst.
Gör så här:
-
1
Väg upp alla andra ingredienser och lägg i matberedaren, förutom saltet som ska vägas upp separat.
-
2
Kör på låg hastighet i maskin i 2 minuter, sedan på 6 minuter på en hög hastighet. Ha i saltet och kör på låg hastighet i ytterligare 8 minuter.
-
3
Lägg degen i en stor bunke och plasta den. Låt jäsa i rumstemperatur i 2 timmar.
-
4
Väg upp baguetterna på väl mjölad bänk. Väg den efter egen smak men runt 350 g är en bra storlek.
-
5
Jäs ytterligare i 30 minuter på baguetteplåt eller vanlig plåt.
-
6
Baka av i ugn på 240 °C och ställ samtidigt in en tom plåt längst ner i ugnen. Häll in ca 0,5 dl vatten på den tomma plåten för att få lite ånga.
-
7
Baka till innertemperatur på 98 °C.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 15 g (1/3 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 150 g (1 påse) KronJäst Surdeg Fullkornsvete
- 300 g (3 dl) vatten, kallt
- 460 g (ca 7,5 dl) vetemjöl special
- 9 g (1,5 tsk) salt