Äppelburgare
- 12 st stora
- 40 min
- 1 tim 40 min
Fantastiskt goda bullar med en spännande äppelgömma i mitten.
Gör så här:
-
1
Smält smöret, tillsätt mjölken och låt svalna något. Rör ut jästen i mjölken, ca 25 °C. Blanda samman resterande ingredienser till degen. Arbeta degen tills den är blank och smidig, ca 10 minuter i maskin, eller dubbla tiden för hand. Låt jäsa i ca 30 minuter.
-
2
Fyllning
Skala, kärna ur och skiva äpplen tunt. Blanda socker och kanel, lägg ner äppleskivorna i sockerblandnigen.
-
3
Kavla ut degen så att den är ca 1,5 cm tjock, tryck ut runda ringar med t.ex. ett glas.
-
4
Lägg några äppelskivor och en klick smör på hälften av rundlarna. Lägg de tomma rundlarna ovanpå och knip till kanterna.
-
5
Lägg burgarna på smord plåt och låt dem jäsa i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250 °C.
-
6
Grädda i 8-10 minuter.
-
7
Pensla burgarna med smör och vänd dem i socker. Servera!
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 25 g (1/2 pkt) KronJäst för Söta Degar, färsk
- 100 g (1 dl) smör
- 300 g (3 dl) mjölk
- 50 g (1 st) ägg
- 3 g (0,5 tsk) salt
- 90 g (1 dl) strösocker
- 900 g (ca 15 dl) vetemjöl
Fyllning
- 3-4 äpplen
- 150 g (1,5 dl) smör
- 80 g (5 msk) strösocker
- 80 g (5 msk) kanel
Pensling
- smör, smält
Garnering
- strösocker