
Amerikanska hamburgerbröd med graham
12 st
35 min
2 tim
Vad är väl mer amerikanskt än hamburgare? Här är ett klassiskt recept på hamburgerbröd från Nordamerika.
Hoppas det smakade bra!
Kul att du vill visa vad du tycker,
klicka på stjärnorna och spara ditt betyg!
Meh
Nja
Ok
Bra
Wow!
Gör så här:
-
1
Värm mjölken till 40 °C.
-
2
Smula ner jästen i mjölken och lös upp den.
-
3
Blanda alla torra ingredienser och tillsätt dessa i mjölken tillsammans med smöret.
-
4
Blanda ihop och arbeta till en elastisk deg, ca 6 minuter i maskin eller 12 minuter för hand.
-
5
Täck degen med plast och låt jäsa i 45 minuter.
-
6
Rulla ut degen och skär upp den i 12 lika stora delar.
-
7
Rulla runda bullar av varje degbit och låt dessa ligga kvar och vila i 10 minuter.
-
8
Kavla ut varje bulle ca 10 cm i diameter och lägg på plåtar med bakplåtspapper.
-
9
Täck med en bakduk och låt jäsa i ca 45 minuter på dragfri plats.
-
10
Sätt ugnen på 250 °C.
-
11
Pensla bröden med det uppvispade ägget och strö över sesamfrö.
-
12
Sätt in i ugnen och sänk samtidigt temperaturen till 230 °C.
-
13
Baka färdigt i ca 8 minuter.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 150 g (1 påse) KronJäst Surdeg Råg
- 500 g (5 dl) mjölk
- 50 g smör, normalsaltat
- 240 g (ca 4 dl) grahamsmjöl
- 480 g (ca 8 dl) vetemjöl special
Pensling
- 1 st ägg, uppvispat
- 1 dl sesamfrön, skalade