Amerikanska hamburgerbröd med graham
- 12 st
- 35 min
- 2 tim
Vad är väl mer amerikanskt än hamburgare? Här är ett klassiskt recept på hamburgerbröd från Nordamerika.
Gör så här:
-
1
Värm mjölken till 40 °C.
-
2
Smula ner jästen i mjölken och lös upp den.
-
3
Blanda alla torra ingredienser och tillsätt dessa i mjölken tillsammans med smöret.
-
4
Blanda ihop och arbeta till en elastisk deg, ca 6 minuter i maskin eller 12 minuter för hand.
-
5
Täck degen med plast och låt jäsa i 45 minuter.
-
6
Rulla ut degen och skär upp den i 12 lika stora delar.
-
7
Rulla runda bullar av varje degbit och låt dessa ligga kvar och vila i 10 minuter.
-
8
Kavla ut varje bulle ca 10 cm i diameter och lägg på plåtar med bakplåtspapper.
-
9
Täck med en bakduk och låt jäsa i ca 45 minuter på dragfri plats.
-
10
Sätt ugnen på 250 °C.
-
11
Pensla bröden med det uppvispade ägget och strö över sesamfrö.
-
12
Sätt in i ugnen och sänk samtidigt temperaturen till 230 °C.
-
13
Baka färdigt i ca 8 minuter.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 150 g (1 påse) KronJäst Surdeg Råg
- 500 g (5 dl) mjölk
- 50 g smör, normalsaltat
- 240 g (ca 4 dl) grahamsmjöl
- 480 g (ca 8 dl) vetemjöl special
Pensling
- 1 st ägg, uppvispat
- 1 dl sesamfrön, skalade