KronJäst Torrjäst för Matbröd
Torkad svensk jäst som har optimal jäskraft i degar för matbröd. Jästcellerna arbetar tillsammans med näringen i mjölet (sockret från stärkelsen) och jobbar mindre effektivt i degar med tillsatt socker, dvs mer än 2,5 msk socker/sirap per 14 dl mjöl.
- Blanda ner Torr KronJäst för Matbröd i mjölet och låt dra i ca 10 min, innan den fingervarma degvätskan (ca 37 °C) och övriga ingredienser tillsätts. Arbeta därefter ihop allt till en smidig och elastisk deg.
- Torrjäst innehåller inga ingredienser eller tillsatser av spannmål som innehåller gluten, ägg, mjölk inklusive laktos eller andra allergener enligt EU-listan över allergener (1169/2011/EG).
- För att skydda jästen vid torkning används små mängder emulgeringsmedel, det är en vegetabilisk olja (E491) ej palmolja.
- Fri från GMO.
- Koshercertifierad.
- Vegansk.
- Förpackningen återvinns som plastförpackning.