KronJäst för Söta Degar
Svensk färsk jäst som har optimal jäskraft i söta degar (en deg med mer än 2,5 msk socker per 14 dl mjöl, t.ex. vetebröd). Jästcellerna i ett paket KronJäst för Söta Degar arbetar bäst tillsammans med socker och mindre effektivt i degar utan tillsatt socker.
- Färsk KronJäst för Söta Degar rörs ut i fingervarm degvätska (ca 37 °C) eller kall degvätska (ca 10 °C), vid kalljäsning. Därefter blandar man ner övriga bakingredienser innan man arbetar ihop allt till en smidig och elastisk deg.
- Ett paket med färsk jäst för söta degar innehåller bara jästceller och vatten. Jästen innehåller inga ingredienser eller tillsatser av spannmål som innehåller gluten, ägg, mjölk inklusive laktos eller andra allergener enligt EU-listan över allergener (1169/2011/EG).
- Fri från GMO.
- Koshercertifierad.
- Vegansk.
- Förpackningen källsorteras som pappersförpackning.