Svensk färsk jäst som har optimal jäskraft i degar för matbröd.
Färsk Ekologisk jäst som är producerad på ekologiska råvaror, är KRAV-märkt och certifierad av KRAV (Sveriges mest kända miljömärkning för ekologisk mat). Jästen är något mörkare i färgen och lite mjukare i konsistensen, samt kan uppfattas ha en annan doft jämfört med vanlig jäst, eftersom den ekologiska jästen är framställd med annan råvara och metod.
Jästen har vid en förlängd jästid bra jäskraft i degar för matbröd. Jästcellerna arbetar produktivt tillsammans med näringen i mjölet (sockret från stärkelsen), men behöver mer jästid för matbröd och rekommenderas inte till söta degar med tillsatt socker (mer än 2,5 msk socker per 14 dl mjöl). Vill man baka matbröd är vår rekommendation att förlänga respektive jästid med ca 30 minuter. Vill man använda KronJäst Ekologisk till söta degar bör respektive jästid ökas med minst 60 minuter.