• Pestobaguetter
  • Pestobaguetter

    • 4 st
    • 30 min
    • 2 tim 20 min

    Goda baguetter som kan varieras efter både smak och tillfälle. Hitta din favorittopping och testa dig fram. Dela upp degen i mindre portionsbaguetter och riv över lite extra ost innan du gräddar, så har du ett perfekt mellanmål eller picknickbröd.

    3/5

    244 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Lös jästen i vattnet och surdegen.

    • 2

      Arbeta samman alla ingredienser, förutom pest och salt.

    • 3

      Arbeta degen i 10 minuter tillsätt salt och kör ytterligare 5 minuter. Dubbla tiden om du knådar för hand. Degen ska vara elastisk och seg.

    • 4

      Låt degen vila 1 timme.

    • 5

      Dela upp degen i 4 och forma långa baguetter med spetsig ände.

    • 6

      Vecka bakplåtspapper till fickor så att det blir som rännor och låt brödet jäsa upp. Snitta utmed hela baguetten, och lägg pesto i skåran, strö på med sesamfrön och havssalt. Låt bröden jäsa ytterligare 30-40 minuter.

    • 7

      Sätt ugnen på 250 °C, gärna med baksten eller en plåt.

    • 8

      Sätt in bröden och sänk sedan efter ett par minuter till 230 °C.

    • 9

      Grädda i ca 15-20 minuter.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser


    Liknande recept